Att tävla för Sverige

 

För att tävla för Sverige, och för att bli uttagen i det svenska landslaget, så måste man vara svensk medborgare och följa den uppförandekod som internationella ridsportförbundet satt. Det svenska islandshästlandslaget är ett världens mest meriterade landslag och vid VM 2015 så tog laget fem guld, två silver, tre brons – och dessutom priset som bästa nation.

Landslagsuttagningarna baseras på de resultat som ryttarna uppnått vid nationella tävlingar och svenska mästerskapen och det är det sistnämnda som väger tyngst. Även andra WR-tävlingar kan tillgodoräknas och det är ryttaren själv som ansvarar för att landslagskommittén får resultatlistorna.

Då man tävlar för Sverige så kan man delta i såväl Världsmästerskapen som Nordiska Mästerskapen men det finns vid sidan av dessa flertalet andra stora tävlingar. Som ryttare så skall man representera både sitt land och det Svenska Islandshästförbundet på bästa möjliga sätt, oavsett man tävlar inom eller utom landets gränser. De som tävlar för Svenska Islandshästlandslaget känner stor stolthet i sin representation varför de också deltar i sammanhang där islandshästen ska visas upp och det svenska islandshästförbundet representeras, till exempel vid Stockholm International Horse Show där man närvarade redan vid invigningsåret 1993 och vid Falsterbo Horse Show.

Inlägget postades i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke för länken.
rhea