Hästtransporter – så flyttar du din islandshäst säkert

Att lasta sin häst på ett säkert och tryggt sätt kräver stor kunskap och erfarenhet. Den som inte har lastat en häst tidigare bör alltid göra det i sällskap av en annan person som är kunnig inom detta område. Det första man bör göra när islandshästen ska lastas är att kolla hur hög bommen längst fram i transporten är. Då en islandshäst är lite mindre kan denna behöva sänkas en bit. Viktigt att tänka på är även att vara på en lugn plats och lasta islandshästen på, samt att själv hålla sig lugn och inte stressa upp sig. Inför lastningen bör hästen få på sig grimma eller träns i läder, som är enkelt att skära sönder ifall hästen skulle fastna.

Flytta med häst

Islandshästar i hage

Det finns flera olika anledningar till att hästen behöver transporteras. Vanligast är att den ska åka till en tävling, köras ut till sommarbete eller byta stall. Ifall man ska flytta och byta stall samtidigt är det mycket att tänka på. Flyttar du till ett nytt boende samtidigt som även din häst ska flytta kan det vara en bra idé att anlita en städfirma som gör Flyttstädning Varberg och själv slippa tänka på det. Då slipper du lägga tid på det och kan istället fokusera på din häst och dess resa till nya stallet.

Säkerhetsåtgärder vid lastning

Mycket som händer i trafiken kan man inte själv råda över, olyckor händer lätt och det går fort när de väl inträffar. Halt väglag, andra trafikanter som kör vårdslöst och vilt som kommer ut på vägarna är sådant som kan inträffa. För att ens häst ska åka så säkert som det bara är möjligt är det viktigt att transporten är av bra kvalitet och utan skador. Hästen ska alltid stå fastbunden så att den inte kan trassla in sig samt ha benskydd på sig.

rhea