Vilken försäkring ska man ha till hästen?

Att ha en bra hund- eller kattförsäkring från exempelvis lassie.co är ett faktum när man skaffar husdjur, men hur är det med hästar? En häst måste definitivt ha en riktigt bra försäkring, inte minst om den används för tävling, trav eller liknande.

Hästar kan lätt drabbas av hältor, hovproblem, knäproblem och mycket annat. Olika rörelsestörningar är vanligt hos hästar, speciellt om de rör mycket på sig eller inte blir omhändertagna på rätt sätt. En försäkring ska täcka både skador och sjukdomar hos hästen men du får heller inte glömma att ambulans- och transportkostnader måste kunna ersättas. När du har hund eller katt behöver du inte bekymra dig så mycket om sådant eftersom du själv brukar kunna köra djuret till sjukhus eller veterinär. När du har häst är det annorlunda. Visserligen har du säkert hästtransportvagn men ibland måste veterinären själv transportera hästen till djursjukhus.

Vikten av en djurförsäkring

De vanligaste djuren är hund och katt eller andra smådjur. Det är viktigt att försäkra alla dina djur men har du hund eller katt kan du behöva fundera lite extra på vilken försäkring du tar. Lassie.co har riktigt bra digitala djurförsäkringar som ser till att din hund eller katt blir väl omhändertagen redan innan en eventuell skada eller sjukdom är framme. Spana in mer information på lassie.co och se vad som passar ditt djur bäst.

Vilken typ av försäkring handlar det om för just din häst?

När du har egen häst kan det vara av olika anledningar.

  • Du bedriver avel på hästar och behöver en bra avelsförsäkring.
  • Om du avlar på hästar ska du även ha en fölförsäkring.
  • Du har din häst för trav eller galopp och tävlar med den.
  • Du har en häst för egen ridning och mer som ett sällskapsdjur.

Ofta är det bra med en skräddarsydd försäkring för din häst som passar just den anledningen som stämmer in på dig. Det finns precis som hund- och kattförsäkringar många olika hästförsäkringar att ta fasta på, och därför bör du jämföra ordentligt innan du väljer.

Tänk på att ha häst inte är billigt! Det går på långt över 100 000 kr varje år bara för att ha en egen häst för att rida när du vill. Matkostnaderna är dyra, veterinärkostnaderna kan skjuta i höjden och när hästen blir äldre kan det bli ännu fler problem. För att inte tala om alla kostnader för utrustning och transport som behövs när du är hästägare samt hyrning av stallplats. Dock är livet som hästägare fantastiskt och vi lovar att du skulle få ut väldigt mycket av att ha din egen häst. Se till att välja en ras som passar dig och ditt ändamål med att ha egen häst.

rhea