Hästar och ridning

Bakom ljuvliga ridturer och härliga stunder tillsammans med din häst döljer sig flera tunga arbetsmoment. Livet som hästägare är inte bara ridning eller tid med din häst, det innebär även att mocka, lyfta tungt, gå upp tidiga morgnar, och stanna kvar sena kvällar. Men kärleken mellan din häst och dig kommer att göra så att allting känns värt det.

Hur din häst ska leva och bo kan variera och du kan välja att bygga ett eget stall, hyra in dig i någon annans stall eller låta hästen gå på lösdrift. Oavsett om du har hästen i stall eller på lösdrift kommer du att behöva stängsla en hage. Dels behöver den stängslas upp innan hästen anländer, dels kommer man även behöva åtgärda brister och fel regelbundet. Den gamla hederliga skolan är att man använder sig av ett järnspett och en slägga för att få ned stängselstolparna i marken. Numera finns det dock betydligt smidigare alternativ när man kan använda sig av Jordborrar vid stängsling av hästhagen. Då borrar du enkelt upp ett hål där stolpen sedan kan slås ned. Det är allra vanligast att använda sig av elstängsel till hage som rymmer hästar.

Det finns även flera alternativ om du tycker om ridning men inte vill axla ansvaret som hästägare. Då kan man istället välja att delta på turridning eller hyra en häst för att kunna njuta av de härliga stunderna som hästarna kan ge.

Inlägget postades i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke för länken.
rhea